יום שבת, 29 באוקטובר 2011

קרואסונים מלוחים של גבינות

קרואסונים מלוחים של גבינות
אלה קרואסונים שמורכבים מבצק המכיל גבינות שונות, ומבחינתי ניתן לאלתר איתו בהתאם לגבינות שיש בבית, מה שבאמת חשוב זה להגיע למצב בו הבצק לא דביק, כדי שניתן יהיה לעבוד איתו ואם כבר לא דביק, שלא יגיע למצב של יבש....הגבינה העקרית שנותנת טעם יכולה להיות פרמזן, קשקבל, או דאנאבלו...כמו זו ששמתי בהם היום.
הקרואסונים מוכנים תוך כ 40 דקות מרגע ההכנה, כולל אפייה, כך שניתן בהחלט לקרוא להם קרואסונים מהירים.

המרכיבים:

2 ביצים
3 גביעי יוגורטים (450 גר').
1 גביע גבינה 3% (250 גר').
100 גר' גבינת רוקפור דאנאבלו
5 כוסות קמח. (או למעשה 4 וכמעט כוס....).
קמצוץ מלח.
שקיק אבקת אפייה ועוד כפית.

את כל המרכיבים עיבדתי לבצק לא דביק.
לששתי לכדי עיגול, וחתכתי כל עיגול ל 12 חלקים, שאותם עוד רידדתי טיפה, גילגלתי לקרואסון,
סידרתי יפה בתבנית, ובירשתי בביצה.
זריתי מעל קצח וגם שומשום.
אפיתי בחום בינוני עד שהשחימו.
יצא טעים מאוד גם לאכילה לבד וגם למריחה.

2 תגובות: