יום שישי, 21 באוקטובר 2011

פוקצ'ה פראית


 פוקצ'ה פראית מקמח מלא:
ללא מגע יד אדם....כמעט

המצרכים:

1/2 1 כוסות קמח לבן
1/2 1 כוסות קמח מלא
כף מלח
1/2 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים.

אופציונליות:
מלח ים אטלנטי
עשבי תיבול
עגבניות מיובשות בשמן זית.
צנוברים ופסטו.

את המצרכים יוצקים לתוך כלי עמוק, ועם כף מעץ מערבבים היטב.
ניתן לערבב מעט להניח בצד ואז לערבב שנית
ניתן בכלל במהלך כל השעתיים לאחר מכן לערבב כמה פעמים ולתת לאוויר הממלא בצק זה לצאת ואז השמרים עוד ממשיכות להטפיח את הבצק.

לאחר שהבצק הכפיל ואף שילש את נפחו, ולעיתים יוצא מהכלי וגולש לשיש..
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ועם הידיים משמנים את הנייר בשמן זית.
יוצקים ללא מגע יד את הבצק אל התבנית, ועם ידיים משומנות היטב מכינים חורים בבצק ומשטחים אותו היטב בתבנית.

מחממים תנור ל-220 מעלות, אופים כ-20 דקות.

כשהצבע חום וקריספיות מובחנת יש להוציא מהתנור.
לחתוך או לבצוע.
להכפיל ולשלש כמויות לצורך אירוח המונים.

6 תגובות:

  1. הפוקאצ'ה הכי הכי
    שנים מככבת אצלי במטבח. והמתכון עוד מימי הפורומים של וואלה וכד'.

    השבמחק
  2. אצלי רשום הפוקאצ'ה של זושי

    השבמחק
    תשובות
    1. אני יודעת...
      רציתי לומר שיש לי את המתכון שלך כבר שנים
      וזאת באמת הפוקאצ'ה הכי מוצלחת!
      לא מבינה איך לא כבשת את הרשת (:

      מחק
  3. כנראה שלא היה צריך לקרות....משום מה חושבת שמה שצריך לקרות יקרה...הלכתי לכיוון אחר

    השבמחק
  4. שושי יקרה, זו גרסה מעודכנת? מחפשת את המתכון המקורי... יכול להיות כוס קמח+כפית שמרים+1/3 כפית מלח+כוס מים? ולתבנית פי 3? תודות מ-Ruthie1 מתפוז 😊

    השבמחק